Position: Home > Faculty > College of Law > Content

JIAO Shumin     GUO Jie     DU Jiahua     LI Lifeng
ZHENG Ying     ZHANG Ti     YAN Hai     WU Fengjun
WANG Yingming     WANG Sufen     TIAN Chunlei     CAO Jinqiu
ZU Wei     ZHANG Xizhao     ZHANG Ruizhi     ZHANG Hong
ZENG Xiangrui     DONG Shikun     ZHANG Xiaojing     WANG Jinyu
TONG Lianfa     REN Ji     NI Xue     GE Zhuangzhi,
GAO Lanjun     GAO Ning     HOU Xiaolei     LIU Dawei
LIU Yang     LI Yan     LI Zhuo     LU Jun
SHI Ying     TANG Yufeng     XU Yang     YANG Ming
YAO Xu     ZHAO Bingui     ZHANG Yunpeng

WANG Sufen
2016-12-02 09:33

WANG Sufen J.D. Post-doctor in Theoretical Economics, Professor of Law, Liaoning University, Director, Chinese Society of Sociological Jurisprudence, Director, National Society of Foreign Legal History, Managing Director, Liaoning Law Society, Legislative Consultant, Shenyang Municipal People's Congress, Main Research Direction: Labor and Social Security Law, Professor Wang chaired a program initiated by Education Department where she raised a mechanism for moderately sharing social insurance liabilities by different subjects. This mechanism, especially the theoretical and positive research on funding responsibility of basic endowment insurance, has arose broad attention, which was of great practical significance on dealing with the funding issues. She chaired a discussion about the anti-fraud legislation on social insurance issue, and put forward numerous suggestions to solve practical problem. Professor Wang serves as a legislative consultant for the Shenyang Municipal People's Congress, and as a managing director in Liaoning  Law Society. During her tenure, she has been a frequent contributor to legislative activities. Most of her suggestions on the modification of the law are adopted, all of which reflect a scholar’s contribution to the society, and realize the social value of theoretical research.

Email: 983145213@qq.com

Tel: 86-024-62602408