Position: Home > Faculty > College of Law > Content

JIAO Shumin     GUO Jie     DU Jiahua     LI Lifeng
ZHENG Ying     ZHANG Ti     YAN Hai     WU Fengjun
WANG Yingming     WANG Sufen     TIAN Chunlei     CAO Jinqiu
ZU Wei     ZHANG Xizhao     ZHANG Ruizhi     ZHANG Hong
ZENG Xiangrui     DONG Shikun     ZHANG Xiaojing     WANG Jinyu
TONG Lianfa     REN Ji     NI Xue     GE Zhuangzhi,
GAO Lanjun     GAO Ning     HOU Xiaolei     LIU Dawei
LIU Yang     LI Yan     LI Zhuo     LU Jun
SHI Ying     TANG Yufeng     XU Yang     YANG Ming
YAO Xu     ZHAO Bingui     ZHANG Yunpeng

ZHENG Ying
2016-12-02 09:36

ZHENG Ying, Professor of Law School, Liaoning University, Master Tutor, Doctor of law ,Director of China Law Society of Economic Law Research Association, Secretary - General of China Commercial Law Research Association. Vice-president of Liaoning Province Law Society Economic Law Research Association, Economic law, Dr. Zheng has been targeted at a specific subject for many years, dedicated to the study on rights protection of migrant workers, rural social security, affordable housing and other vulnerable groups. She puts forward originality that migrant workers’ rights and interests should be included both indispensable rights as citizens and labor rights as migrant workers for the urban non-agricultural. The rights and interests of migrant workers should be protected through the legislative system innovation, standardizing the protection of law enforcement, establishing the judicial special protection and improving the organization of human rights protection. For the first time in China, Dr. Zheng studies the housing welfare issue in the perspective of macro-control. In the study of housing welfare issues, moderation of the housing welfare target, fairness of the housing welfare value, and the housing welfare system in China are innovative researches in domestic.

Email: yuzhengxiao.168@163.com

Tel: 86-024-62602408

Previous: LI Lifeng