Position: Home > Faculty > School of Life Science  > Content

ZHENG Fangliang     WANG Hongyan     TANG Yi     RUAN Yanan
LIU Jianli     SUN Jun     LI Donglai     HUI Jing
HE Jianwei     BEN Songbin     AI Haixin     WEI Jie
ZHU chunyu     BI Xiuli     CAO xiangyu     LU Xiuli
JIN Lili     CAI Tiange     HAN Yang     WANG Qiuyu
LIU Hongsheng     WAN Dongmei

ZHU chunyu
2016-12-05 13:54

ZHU chunyu, an associate professor at School of Life Science, Liaoning University, received B.S. degrees in Inner Mongolia Agricultural University. She completed her Ph.D in 2005 at Shenyang Agricultural University, completed the visiting scholar research in 2012 in Harvard University. She received the honorary title of Liaoning Province outstanding master's thesis instructor in 2013.

The research focusing on understanding the interaction between the NS1 protein and host proteins. To understand the molecular mechanisms underlying the pathophysiological process of AIV infection. The main research achievements are as follows,

1.      Chunyu Zhu,Fangliang Zheng,Xiao-shuang She,Dan Zhao,YingGu,Yanting Duan,Alan K.Chang,Hongsheng Liu*. Identification of NS1 domainsof avian H5N1 influenza virus which influence the interaction with the NOLC1protein,Virus Genes,2015,50(2):238-244.

2.      Chunyu Zhu, Sugai Yin, Hongsheng Liu ,Yan Liu, Maosheng Zhang, Shuqin Xiong, Fangliang Zheng*. Heliocoverpa armigera single nucleocapsid nucleopolyhedrovirus ORF52 is a ChaB homologous gene involved in per os infection.Genes Genom,2014,36(6):843-851.

3.      Chunyu Zhu,Fangliang Zheng,Tingting Sun,Yanting Duan,Lingling Shang,Ying Zhu,Hong-sheng Liu*. Interaction of avian influenza virus NS1 protein and nucleolar and coiled-body phosphoprotein 1.  Virus genes,2013,46(2): 287-292.

4.      Zhu Chun-yu, Sun Ting-ting, Zhao Jian, Zheng Fang-liang, Ai Hai-xin, Zhu Jun-feng, Liu Hong-sheng*.Screening of Proteins Interacting with Nonstructural 1 Protein ofH5N1 Avian Influenza Virus from T7-phage Display Library. Chemical Research in Chinese Universities,2012,  28(1), 103-107, 2012.

Email: zhuchunyu@lnu.edu.cn

Tel: 86-024-62202913