Position: Home>>Faculty>>School of Life Science >>Content

YIN Jiangxia     WANG Juan     WANG Xiangyu     LU Ziyin
LI Chengcheng     HE Jianwei     HE Yin     ZHANG Li
ZENG Yingyue     YANG Zhe     JIANG Yiting     DENG Xin
ZHENG Fangliang     WANG Hongyan     TANG Yi     RUAN Yanan
LIU Jianli     SUN Jun     LI Donglai     HUI Jing
HE Jianwei     BEN Songbin     AI Haixin     WEI Jie
ZHU chunyu     BI Xiuli     CAO xiangyu     LU Xiuli
JIN Lili     CAI Tiange     HAN Yang     WANG Qiuyu
LIU Hongsheng     WAN Dongmei

DENG Xin
2020-05-27 10:15

DENG Xin, a lecturer at School of Life Science, Liaoning University. She completed her Ph. D in Genetics in 2018 at Northeast Normal University.

The research interests include:

1. Polyploidy and aneuploidy in plants.

2. Genetic and evolution of wheat genome.

The main publications are as follows:

1. Xin Deng, Yan Sha, Zhenling Lv, Ying cWu, Ai Zhang, Fang Wang*, Bao Liu*. The capacity to buffer and sustain imbalanced D-subgenome chromosomes by the BBAA component of hexaploid wheat is an evolved dominant trait. Frontiers in Plant Science. 2018, 9:1149.

2. Changping Li, Xuhan Sun, Justin L. Conover, Zhibin Zhang, Jinbin Wang, Xiaofei Wang, Xin Deng, Hongyan Wang, Bao Liu, Jonathan F. Wendel*, Lei Gong*. Cytonuclear coevolution following homoploid hybrid speciation in Aegilops tauschii. Molecular Biology and Evolution. 2018, 36(2):341-349.

3. Zhenling Lv, Wenjie Zhang, Ying Wu, Yunxiao Zhou, Shuangzhan Huang, Ai Zhang, Xin Deng, Chunming Xu, Zhengyi Xu, Lei Gong, Bao Liu*. Extensive allele-level remodeling of histone methylation modification in reciprocal F1 hybrids of rice subspecies. Plant Journal. 2019, 97(3): 571-586.

4. Ai Zhang, Ning Li, Lei Gong, Xiaowan Gou, Bin Wang, Xin Deng, Changping Li, Qianli Dong, Huakun Zhang, Bao Liu*. Global analysis of gene expression in response to whole-chromosome aneuploidy in hexaploid wheat. Plant Physiology. 2017, 175(2):828-847.

Previous: JIANG Yiting
Next: ZHENG Fangliang